A DETAIL that creates a language |
A SYSTEM that creates a space

 

The visitor's perception of space and the environment of a building, a city or nature itself, is meaningful even for those who experience it subconsciously. Often the development of the architectural detail is what creates the main experience- it controls the visual space, the flow of light and air, the size of the variable spaces and so on. These details give the building its uniqueness and to the architect the ability to create a meaningful space.

 

The 'Grove Park' project deals with the meaning of the 'detail' as an architectural language and explores the possibility of creating holistic structures as in the "Bottom-up" concept. Is it actually possible to design a structure backward? First, the detail than space? In the heart of this project is a technological research of parametric design and production techniques, side by side with a feasible solution for the 'Grove Park' in TA.

 

Tutor: Arch. Danny Lazar

Azrieli School of Architecture, 

Tel Aviv University

 

For further details please visit the page:

Grove Park

Senior thesis project by Yoav Ronat

Woven Wall

TLV UNI, 2014

In the crowded alleys of Shanghai neighborhood Tilanqiao, it's hard to find a clear sidewalk. Due to the high density of the region that is suffering from poverty and neglect, residents take every piece of space they find: electricity poles are used for hanging laundry; Dining tables are blocking the narrow passages between the entrances of the buildings; The cooking is done mostly outdoors, open for all to see - and even the toilets are open to the bare sky.

For that situation, the project "woven wall" was created. The project tries to deal with one of the neighborhood's alleys most important questions: How can we enable semi-public functions, like cooking and eating, regulated and cozy places - without having to steal the public area from the alley. The project seeks to blur the dichotomous separation that takes place today in the alley between the same functions by a wall that separates them, an outcome of the dense design. In the past, houses in the neighborhood were built as a British middle-class housing, who served one family. Today, this space is shared by dozens of people who find creative solutions to overcome congestion.

Partners: Nof Nathanson & Tom Porat​

Tutors: Dr.Arch. Eran Neuman & Arch. Tamir Lavie

Azrieli School of Architecture, 

Tel Aviv University

For further details please visit the page:​

The IGSBE Pavilion

TLV UNI, 2015

Berlin (DE) -Tel-Aviv (IL) | 2015 The "Israeli-German Pavilion" was built as an Israeli-German educational construction site in Tel-Aviv.

 

Priorities are energy and resource protection, simple and eco-friendly building including sustainable solutions for heat and cold protection. It functions as an outdoor social activity space and features a shading and sun filter element that was made using advanced digital planning and design fabrication.

 

Partners:

The IGSBE team

 

Azrieli School of Architecture, 

Tel Aviv University

The Coloured Dome Installation

St Paul’s Plinth 2019 Proposal

The Coloured Dome installation aims to echo St. Paul’s spatial and colourful interior experience outside the cathedral, on the street level. Inspired by the cathedral’s interior experience, the form and colour pallet of the installation rearticulates the interior architecture and artwork through contemporary design and fabrications tools.

 

The hanging elements allow multiple views: those who come to visit St. Paul’s perceive the semblance of thin layers which co-exist with the landmark dome; The passerby perceive the full range of the coloured elements from the front, which provides an immersive experience of the installation. The coloured refractions on the pavement reference the interior effect of the cathedral’s stained glass windows.

 

The installation is comprised of hanging elements, made of tinted double-layered acrylic, which is low-cost, reusable, and highly durable for exterior use. These are connected using an additional horizontal stainless steel cable system, which consists of simple stopper joints and can be easily added to the existing infrastructure.
 

Competition.

Design Team:

Architects Yoav Ronat & Ariel Armoni

Shutter

TLV UNI, 2014

An advanced parametric smart facade, that filters light into the main hall of the Azrieli Architecture school in Tel Aviv.

Inspired by natural phenomenon and analogical ray light control, the Shutter wall was made using Grasshopper 3D and a Laser cutting machine, using real field data to control the final shape and sizes.

Partners: Nof Nathanson & Tom Porat

Tutors: Dr.Arch. Eran Neuman & Arch. Tamir Lavie

Azrieli School of Architecture, 

Tel Aviv University

Beer Sheva Residency

TLV UNI, 2015

Urban Modernism


During the establishment of the State of Israel, when the Land of Israel was flooded with new immigrants, there was a strong need to find a quick and inexpensive solution for living.

 

This problem that has plagued many architects around the world has become a symbol of modernist architecture - functional construction, fast, cheap and clean of ornaments.
 
The current housing shortage and the need for an affordable housing solution pose similar challenges, so a re-examination of the modernist vision can provide a basis for planning a quality, efficient and suitable residential space.

 

The design proposes a flexible building which allows its inhabitants to modify rooms into separate apartments that will let the building stay in full capacity when the older children leave the house and with a vacant room. 

 

With an inspiration of LeCourbusier, the building sets an example of modernist ideas in a modernist city such as Beer Sheva, Israel.  

 

Partner: Itai Pick

Tutor: Arch. Eli Elyakim

Azrieli School of Architecture, 

Tel Aviv University

Parametric design R&D

Out of passion and curiosity to try new technologies in the fields of parametric design and design development working process. 

© YOAV RONAT 2019